Pressinfo 18.9 kl 11.3

PREMIÄR NÄSTA VECKA

LADDA NER PRESSMATERIAL / LATAA LEHDISTÖTIEDOTE

PRESSBILDER / LEHDISTÖKUVAT  / PRESSPICTURES

 

 

 


Pressinfo 14.3 kl. 13

Svenska Teatern presenterar ensemblen i MAMMA MIA!

Vi avslöjar namnen på 32 utvalda musikalstjärnor och presenterar de tolv som gör de bärande rollerna. På plats representerades det kreativa teamet från London av regissören Paul Garrington samt Bengt Bauler från produktionsbolaget PER C.
• 14.3.2014 kl. 13 -  LADDA NER PRESSMATERIAL SOM PDF
• 14.3.2014 LATAA TIEDOTE KONEESEEN

-------------------------------------------------------------------------------------------------


• 11.9.2013 LADDA NER PRESSRELEASE SOM PDF
Pressmeddelande  
23 augusti 2013
EMBARGO 23.8. kl. 12
I Finland:
PER-C och ACE-Production
tillsammans med Svenska Teatern
enligt avtal med
Judy Craymer, Richard East och Björn Ulvaeus
för Littlestar i samarbete med Universal
presenterar1000 ansökningar kom till MAMMA MIA! audition.

DEN FÖRSTA FINLÄNDSKA PRODUKTIONEN!

För första gången får alla i Finland möjlighet att njuta av och uppleva en finländsk teaterproduktion av världens största musikalsuccé med de kända sångerna på svenska.


MAMMA MIA! får premiär på Svenska Teaterns
Stora scen den 27 september 2014

Ansökningstiden för MAMMA MIA!-auditionen gick ut den 10 september kl 24.00.
Ansökningarna har strömmat in i rasande takt på www.mamma-mia.fi. Trots att ansökningstiden var under en begränsad tid på sjutton dagar, har alltså 930 personer sökt till musikalen.
Teaterchef Johan Storgård är mycket nöjd över det stora intresset.
- Det är oerhört glädjande att se vilken entusiasm det finns för musikteater på svenska i Finland.
Jag övertygad om att vi kommer att kunna hitta en  perfekt ensemble för Svenska Teaterns version, som ju är den första uppsättningen av MAMMA MIA! i Finland,
säger Storgård.
Auditionen inleds den 30 september 2013. Senare i höst kommer Svenska Teatern att hålla en presskonferens då vi avslöjar vilka som fått de eftertraktade rollerna.

Biljettförsäljningen börjar den 15 november 2013.

LÄS MER OM MUSIKALEN I NEDANSTÅENDE PRESSMEDDELANDE
ELLER LADDA NER PDF-FILEN OVAN
• 28.8.2013. LADDA NER PRESSRELEASE SOM PDF
•28.08.2013.   LATAA LEHDISTÖTIEDOTE SUOMEKSI
Pressmeddelande  
23 augusti 2013
EMBARGO 23.8. kl. 12
I Finland:
PER-C och ACE-Production
tillsammans med Svenska Teatern
enligt avtal med
Judy Craymer, Richard East och Björn Ulvaeus
för Littlestar i samarbete med Universal
presenterar


 

DEN FÖRSTA FINLÄNDSKA PRODUKTIONEN!

För första gången får alla i Finland möjlighet att njuta av och uppleva en finländsk teaterproduktion av världens största musikalsuccé med de kända sångerna på svenska.


MAMMA MIA! får premiär på Svenska Teaterns Stora scen den 27 september 2014

Auditionen inleds den 30 september 2013 och redan på söndag kan man anmäla sig på Svenska Teaterns hemsida fram till den 10 september.
Biljettförsäljningen börjar den 15 november 2013.

Den internationella succémusikalen Mamma Mia!, kommer nu att produceras i Finland för första gången. Språket är svenska men föreställningen textas med AirScript även till finska och engelska.

En ensemble med skådespelare, sångare och dansare kommer att stå på den nyrenoverade Stora scenen som nu har all den teknik som krävs för en musikal som MAMMA MIA!

Judy Craymer, MAMMA MIA!s internationella producent säger:

- MAMMA MIA! har blivit ett fenomen som vi nästan inte vågade drömma om då vi skapade föreställningen. Det är fantastiskt att se hur miljoner av fans världen över följer oss. Jag är övertygad om att publiken i Finland kommer att få sitt livs upplevelse!

ABBA- och musikallegenden Björn Ulvaeus säger:

- Sverige, Norge och Danmark har sett den – det skulle vara märkligt om inte turen också skulle komma till Finland. Svenska Teatern, som för oss är i kärt minne efter Kristina från Duvemåla, känns som den naturliga platsen att spela musikalen på.

Musikalfenomenet MAMMA MIA!

Finland får nu äntligen sin egen version av MAMMA MIA! Efter världspremiären i London i april 1999 har föreställningen triumferat över hela världen. Den spelar fortfarande för fulla hus i både West End och Broadway och har spelats i över 400 större städer runt  världen med över 54 miljoner sålda biljetter.

Svenska Teaterns teaterchef Johan Storgård är stolt över att Svenska Teatern blir den första teatern i Finland som producerar MAMMA MIA!

- Det har varit en lång väg hit men nu är vårt nyrenoverade hus redo för internationella storproduktioner som MAMMA MIA! Det är också naturligt, att som en del av vår breda och mångsidiga repertoar, fortsätta med musikaler av internationell klass efter succén med Kristina från Duvemåla. Vi har satt ribban högt och där skall den ligga. Svenska Teatern skall fortsättningsvis vara landets främsta musikteater som en del av den svenskspråkiga nationalteaterns helhetsuppdrag.

MAMMA MIA! -historien

MAMMA MIA! är en berättelse om kärlek och identitet, skickligt berättad genom ABBA:s tidlösa låtar och oförglömliga hits. Handlingen i denna succémusikal utspelar sig i ett paradis på en grekisk ö med Sophie som söker den far hon aldrig träffat, medan hennes mamma Donna plötsligt får möta tre män från sitt avlägsna romantiska förflutna, ansikte mot ansikte. Denna soliga och roliga berättelse är perfekt för en helkväll. Oavsett ålder kommer du inte att kunna motstå tidernas upplevelse – MAMMA MIA!

Svenska Teaterns uppsättning

Den 30 september 2013 inleder Svenska Teatern auditionen för MAMMA MIA! och den fortsätter under de första veckorna i oktober. Samtliga medverkande kommer att handplockas för produktionen. Målet är att i första hand besätta huvudrollerna med artister som behärskar finlandssvenskt uttal.

Teamet bakom föreställningen

Med musik och texter av Benny Andersson och Björn Ulvaeus är MAMMA MIA! skriven av Catherine Johnson, regisserad av Phyllida Lloyd och för koreografin står Anthony Van Laast. Scenografin är designad av Mark Thompson med ljusdesign av Howard Harrison, ljuddesign av Andrew Bruce och Bobby Aitken under musikalisk ledning med tillägg och arrangemang av Martin Koch.

Biljettförsäljningen inleds den 15 november 2013 på Svenska Teatern
och hos återförsäljarna i hela landet samt 
www.svenskateatern.fi och www.lippu.fi

Läs mer om föreställningen på
www.mamma-mia.fi
eller
www.svenskateatern.fi

För mer information om MAMMA MIA! världen över:
www.mamma-mia.com
www.per-c.se

För ytterligare information
Johan Storgård +358 50 517 32 24

Presskontakt
David Lindström + 358 50 569 92 07

Första presskonferensen 14.3.2014

-